Over CoComelon

Welkom bij kinderopvang CoComelon!

Het beste voor uw kind

Kinderopvang CoComelon is een warme kleinschalige opvang die bestaat uit één verticale groep voor kinderen van 0-4 jaar. Wij leggen het accent op samen spelen, plezier maken en leren op speelse wijze. We bieden de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving waar zij zichzelf mogen zijn!

Kinderopvang CoComelon vindt vaste gezichten in de groepsleiding erg belangrijk. Daarom werken we op onze locatie met een vast team van ervaren en gediplomeerde medewerkers.

Ons dagprogamma

Het verrichten van activiteiten op vaste momenten biedt het kind structuur, voorspelbaarheid en zekerheid. Ook vaste handelingen behoren hierbij, zoals de dag met een kring beginnen en bij de maaltijd een liedje zingen. Zo weten de kinderen wat hen te wachten staat.

07:30 – 09:00: We starten de dag met alle kindjes verwelkomen.

09:15 – 09:45: De dag wordt gestart met een tafelmoment en de kinderen eten gezamenlijk vers fruit.

10:00 – 10:30: Buiten spelen is het moment voor de kinderen om lekker rond te rennen en frisse lucht te happen.

10:45 – 11:15: Op dit moment houden kinderen zich bezig met afwisselende activiteiten, zoals: kringspel, thema gerichte kaarten en of knutselen

11:30 – 12:00: De kinderen krijgen lunch dat bestaat uit: volkorenbrood, diverse beleg en melk.

12:15 – 14:30: De kinderen die behoefte hebben aan een rustmoment kunnen even een dutje doen.

15:00 – 15:30: Op dit moment van de dag gaan wij aan tafel en eten wij een dagverse vegetarische maaltijd

15:30 – 16:30: Wij lezen een boekje voor en eten een groentesnack

17:00 – 18:00: Ophaal moment

Openingstijden en sluitingsdagen

Openingstijden

Kinderopvang CoComelon is van maandag t/m vrijdag geopend van 07:30 uur tot 18:00 uur. Hiernaast bieden we ‘verlengde opvang’, dit zijn de uren tussen 7:00 uur en 7:30 / 18:00 uur en 19:00 uur.

Vakantieweken en feestdagen

Kinderopvang CoComelon is de laatste week van het jaar gesloten (1e week van de kerstvakantie).  Kinderopvang CoComelon is daarnaast in overleg ook geopend tijdens de officiële feestdagen.

heeft u nog vragen? Bel ons
070 221 0991

Creatieve activiteiten

De thema’s in ons kinderdagverblijf zijn opgedeeld in verschillende ontwikkelingsgebieden waarin word gewerkt aan de ontwikkelingsdoelen. Elke maand staat een nieuw thema centraal. Binnen het thema worden er samen met de kinderen nieuwe activiteiten bedacht en ontworpen.

Sociale ontwikkeling

Naast leuk is spelen ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Het is een mooie basis om tot leren te komen en heeft invloed op vrijwel alle ontwikkelingsgebieden. Binnen CoComelon is een gericht Aanbod aan spel- en bewegingsactiviteiten. Deze activiteiten zijn afgestemd op de leeftijdsfase van het kind. Natuurlijk mogen kinderen ook vrij spelen en hun eigen interesse volgen want daar groeien ze van.

Muzikale activiteiten

De wielen van de bus gaan rond en rond,” klinkt het aan tafel en ”hoofd, schouders, knie en teen,” zingt een groep peuters, terwijl zij de bijbehorende bewegingen proberen na te doen. Muziek en zingen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van jonge kinderen. Het is niet alleen leuk en ontspannen, maar het heeft ook vele voordelen voor de ontwikkeling van taal, sociaal-emotionele vaardigheden en creativiteit. Daarom zijn wij bij CoComelon dagelijks bezig met muzikale activiteiten.

Buitenactiviteiten & uitstapjes

Wij bieden aan kinderen een leuke en uitdagende omgeving. Dat doen we doormiddel van diverse ontwikkelingsgerichte Op de groep Ipv groepen en op de eigen buitenspeelplaats, maar ook met uitstapjes ontwikkelen de kinderen hun belevingswereld. Bij uitstapjes kunt u denken aan uitstapjes in de directe en nabije omgeving van Kinderopvang CoComelon, zoals: de kinderboerderij, speeltuin, bezoekje aan de bibliotheek, picknicken in het park. Hiervoor wordt tijdens de intake altijd toestemming gevraagd aan de ouders.