Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoe vraag ik kinderopvangtoeslag aan?
Je kunt kinderopvangtoeslag online aanvragen en wijzigingen doorgeven met je persoonlijke DigiD via mijn toeslagen. We adviseren je om uiterlijk 8 weken vóór de eerste maandelijkse betaling je aanvraag bij de Belastingdienst in te dienen. Wanneer je voor de toeslag in aanmerking komt, betaalt de Belastingdienst de toeslag in maandelijkse termijnen rechtstreeks aan je uit. De Belastingdienst betaalt de kinderopvangtoeslag vooruit en doet dit meestal binnen 8 weken na het indienen van je aanvraag. Je kunt kinderopvangtoeslag aanvragen met een terugwerkende kracht van maximaal 3 maanden. Heb je hulp nodig? Bel dan gerust met de Belastingtelefoon via 0800-0543. Een adviseur loopt dan samen met jou door het proces.
Hoe zit het met vakanties en feestdagen?
Kinderopvang CoComelon is de laatste week van het jaar gesloten (1e week van de kerstvakantie). Kinderopvang CoComelon is daarnaast in overleg ook geopend tijdens de officiële feestdagen.
wat zijn de openingstijden?
Kinderopvang CoComelon is van maandag t/m vrijdag geopend van 07.30 uur tot 18.00 uur. Hiernaast bieden we 'verlengde opvang', dit zijn de uren tussen 7.00 uur en 7:30 / 18.00 uur en 19.00 uur.
Hoe worden de kosten berekend?
Natuurlijk wil je weten wat de kosten voor kinderopvang zijn. Gelukkig betaal je deze kosten in veel gevallen niet alleen en ontvang je een deel terug via de kinderopvangtoeslag. Hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt, hangt af van je inkomen, het aantal uur dat je werkt en het aantal kinderen waarvoor je opvang hebt.
Ik kan geen toeslag krijgen, maar heb wel opvang nodig
Soms kunt u van uw gemeente een bijdrage in de kosten voor kinderopvang krijgen. Bijvoorbeeld als de opvang nodig is om sociale of medische redenen. Informeer bij uw gemeente naar de voorwaarden.
Is het eten halal?
We zorgen voor vervangende producten bij allergieën en intoleranties zoals glutenvrij, lactosevrij etc. Bij CoComelon is het eten altijd halal. Bij zeer specifieke producten kan het zijn dat het niet bestelbaar is, dan vragen we ouders om het mee te geven.’

Heeft u nog vragen?

Als u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, kunt u deze aan ons stellen via onderstaand formulier